22 April 2017

Lima Puluh Tujuh

weheartit

Assalamualaikm. Hallo Schöner.

Playing music: Mengenangmu - Kerispatih
Dear you,

Me vs. Me

Before I start, this is the section where you will see a monologue that I always have when HEARTS and FEELINGS will fight against myself and overthinking kicks in to make the 'drama' much better.

Yeah, I started another war against myself again and causes of war is still the same. HEARTS & FEELINGS.

Takkan pernah habis, airmataku
Bila ku ingat tentang dirimu
Mungkin hanya kau yang tahu
Mengapa sampai saat ini
Ku masih sendiri

Aku tak tipulah kalau aku kata dah banyak kali aku kalah dengan perasaan. Aku banyak kali jatuh dengan permainan yang sama berulang-ulang kali. Aku banyak kali overthinking benda yang sama, pada peperangan yang sama. Banyak kali jugaklah aku tanya dengan diri aku sendiri, am I that really moving on?

This time situasi yang terjadi masih lagi sama, bezanya adalah orang yang memegang watak itu.

Adakah disana, kau rindu padaku
Meski kita kini ada di dunia berbeda
Bila masih mungkin, waktu ku putar
Kan ku tunggu dirimu

Kadang aku dah penat dengan semua ni. Aku dah tak larat nak lalui benda yang sama berulang-ulang kali. Tapi tulah, selagi berdirinya aku atas nama manusia yang hina, selagi itulah aku akan kecundang. I never sure when this is gonna stop but it's still continue that's for sure.

Aku tahu peperangan ini takkan jadi kalau bukan sebab aku yang mulakan dulu. Aku yang triggered benda ni untuk ianya terjadi. Aku yang biarkan diri aku ditipu dan tertipu dek fikiran, emosi dan permainan hati. Aku biarkan diri aku sentiasa leka dengan benda-benda yang senang untuk dibiarkan begitu saja tapi susah untuk lepaskan dari hati.

Biarlah ku simpan, sampai nanti aku
Kan ada disana, tenanglah dirimu dalam kedamaian
Ingatlah cintaku, kau tak terlihat lagi
Namun cintamu abadi

Aku tahu yang aku tak nak benda ini jadi satu perkara yang membuatkan bakal tercetusnya satu peperangan yang tak mungkin akan selesai begitu saja. Aku tahu dia tak nak things goes wrong way. Aku tahu ini semua permainan perasaan yang cuba untuk uji diri aku lagi. Aku tahu semua itu.

But, 
Why do I keep doing to myself the same thing?
Why do I let outsider keep playing with me as I can't control myself anymore?
Why do I keep thinking about it when I can choose to ignore it and move on?
Why do I let myself being fooled by this never ending war?
Why I always ended up fall into the same trap again?
Why I always choose to let my heart play cruel game with me?
Why I always ended up getting myself hurt?
Why nobody would understand that I don't want any of this to happen?
Why must this happen again?
Why can't anyone understand how I feel?
Why any of this must torture me again?
Why do I must loss for this game?
WHY? WHY? WHY?

How many times do I let to let myself fall for the same trap again and again?

"And the rest is dust and stardust." - Vladimir Nabokov (From Lolita)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...